top of page
Lelkes Katalin.jpg

Bemutatkozás

Fiatal korom óta könnyen megtalálom a hangot a gyerekekkel. Mivel nagy családban nőttem fel, alkalmam nyílt megfigyelni a testvéreim fejlődését. Általuk bepillantást nyertem az óvodai életbe, ezért is választottam a pedagógus szakmát.

30 év alatt nagyon sok kisgyermeknek tudtam segítséget nyújtani a beilleszkedésben, a szorongások feloldásában, az énjük megerősítésében.

Az utóbbi évek során egyre több olyan kisgyerek érkezett hozzám, akiknek komolyabb segítségre volt szükségük, és úgy tapasztaltam, hogy a harminc évvel ezelőtt oktatott pedagógiai módszerek ma már nem célravezetőek. Mivel szerettem volna a segítségükre lenni, ezért először a zene, majd a mese, és végül a komplex művészetterápia felé fordultam.

Miután én is szülővé váltam, könnyebben tudtam osztozni a gyermeküket rám bízó szülők nehézségeiben. Három gyermekes édesanyaként megtapasztaltam a gyermeknevelés összes örömét és nehézségét. Azt gondolom, hogy ez az élet egyik legszebb és legnehezebb feladata. Ebből a megértésből fakadóan óvónői munkám során a hozzám forduló szülőknek támaszt tudtam nyújtani, amikor elbizonytalanodtak, vagy tanácstalanok voltak.

Többek között ez a célom a művészetterápiával is: Szeretnék segíteni a problémákkal küszködő, vagy csupán kikapcsolódásra vágyó gyermekeknek és szüleiknek. 


Rólam: About Us
bottom of page